Minuakin haastateltiin rakasta kotipaikkaani Alajärven Lehtimäkeä käsittelevään Ilta-Sanomien juttuun. Monesti maaseutua esitellään negatiivisessa valossa. Maaseudullakin toki voi elää varsin rikasta ja itsensänäköistä elämää, kuten linkin kautta selviää.
Jutussa oli korostettu niitä seikkoja, joita nyt varmaan puoluetaustan vuoksi oli mielekästä korostaa. Itse en pidä autolla ajoa tai lihansyöntiä olennaisimpina asioina. Maaseudulla autoa tarvitaan, käyttövoimasta riippumatta. Totesin myös, että itse olen voinut ostaa sähköauton, eikä se monelle ole maaseudulla mahdollista. Kaikille ei myöskään edes järkevä valinta auton käyttötarpeista riippuen.
Nostin esiin vihreän siirtymän, hajautetun energian- ja ruuantuotannon tuomia mahdollisuuksia maaseudulle sekä upean luonnon. Myös Lehtimäen päiväkoti ja alakoulu ovat huipputasoa, jotka moni vanhempi varmasti haluaisi lapselleen valita.
Toimittaja rakensi vertailun juuri Vihreiden ja Perussuomalaisten välille, itse halusin lähinnä korostaa Vihreiden hyvää tulosta, liekö paras prosentti koko Etelä-Pohjanmaalla? Ehkä juuri maahanmuuttoon liittyvässä asiassa se on kuitenkin ymmärrettävä vertailu.
Ilmastonmuutoksen edetessä omavarainen ruuantuotanto nousee arvoon arvaamattomaan. Sen lisäksi, että ilmastopakolaisuus tuo lisää asukkaita pohjoisemmalle pallonpuoliskolle, uskon että yhä useampi myös pyrkii elämään edes osittain omavaraisesti ja se lisää maaseudun houkuttelevuutta.
Itse muutin takaisin kotiseuturakkaudesta, väljän asumisen ja lasten hyvien ja turvallisten olosuhteiden vuoksi. Olen voinut opiskella eteenpäin maisteriksi asti asuessani Lehtimäellä. Enkä minäkään suostu ajattelemaan, että maaseudulla asuminen rajoittaisi mitään, eikä se ole rajoittanutkaan.
Lue juttu täältä: