Olen vuonna 1985 syntynyt nainen Etelä-Pohjanmaalta. Asun Alajärvellä Lehtimäen kylässä. Ensimmäiset 9kk elämästäni asuin naapuripitäjässä Kuortaneella, jonka jälkeen perheeni muutti Lehtimäelle. Sukujuureni ovat Lehtimäellä ja Lapualla, Lakaluomalla.

Toisena kotikaupunkinani pidän Jyväskylää, missä olen asunut opiskelemassa n. 8 vuotta.

Olen koulutukseltani sosiaalityöntekijä, yhteiskuntatieteiden maisteri. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Minulla on pohjalla myös ylioppilastutkinto sekä media-assistentin ammattitutkinto.

Minulla on monipuolinen sosiaalialan työkokemus. Olen tehnyt töitä eri ikäisten ihmisten kanssa lastensuojelun sosiaalityössä, aikuissosiaalityössä, lastensuojelun sijaishuoltoyksiköissä, turvakodissa, mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnassa jne. Olen tehnyt myös lastenvalvojan tehtäviä.

Työkokemukseni onkin hyvä pohja nykyiselle työlleni Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä, missä olen työskennellyt kesäkuusta 2018. Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä teen kiireellistä sosiaalityötä kaikkien asiakasryhmien kanssa. Työmme painottuu kuitenkin lastensuojelun kiireellisiin tehtäviin. Tämän lisäksi meitä työllistää akuutti kriisityö, jossa annamme henkisen ensiavun äkillisen kriisin kokeneille. Työssämme tulevat vastaan kaikki ikäryhmät ja asiakasryhmät ja kaikki elämään liittyvät erilaiset hätätilanteet, joita kuvitella saattaa. Työ on vaativaa ja vastuullista ja edellyttää päätöksenteko- ja yhteistyökykyä. Toimimme hätäkeskusvasteessa neljäntenä kenttäviranomaisena poliisin, pelastustoimen ja ensihoidon rinnalla, joiden kanssa myös teemme tiivistä yhteistyötä.

Minulla on kolme lasta, jotka ovat iältään 5 – 10 -vuotiaita.

Harrastuksiini kuuluu kotieläinten hoito, kotona asuu kissojen ja koiran lisäksi alholaisia maatiaskanoja, joita minulle on ollut yli vuosikymmenen ajan.Minulla on myös vanha suomenhevosruuna, joka viettää eläkepäiviään naapuritilalla.

Eläinten kanssa puuhastelun lisäksi harrastan käsitöiden tekemistä, kesällä pihatöitä ja kasvihuoneessa touhuamista sekä tietenkin vihreää järjestötoimintaa  ympäri vuoden. Etelä-Pohjanmaan vihreiden lisäksi toimin valtakunnallisen Maaseutu- ja erävihreät ry:n hallituksessa. Myös yhteiset kulttuuririennot ystävien kanssa ovat minulle tärkeitä.

Olen osakkaana maatalousyhtymässä ja maatalouden ja maaseudun kehittäminen kuuluvat myös kiinnostuksen kohteisiini. Asun itse maaseudulla ja ajelen työmatkaa Seinäjoen poliisitalolle, missä työpaikkani sijaitsee.

Luonteeltani olen huumorintajuinen ja sisukas. Teen tärkeiden asioiden eteen työtä lannistumatta. Olen itsenäinen ajattelija, mutta yhteistyöhön kykenevä.

Kuvat: Mika Nuorva