Julkaistu Ilkka-Pohjalaisessa 29.10.2022.

 

”Kansanedustaja Mikko Savola kirjoitti 25.10. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Erikoista on, että kirjoituksen lopussa toivotaan laajaa yhteisymmärrystä tulevaisuuteen kun toisaalla tuodaan esiin, miten tietynlaiset ajatukset ja ideologiat tulee pitää poissa aiheeseen liittyvästä päätöksenteosta.

 

Savola syyllistyy itse kirjoituksessaan luomaan viholliskuvia, väkevämmän kirjoituksen omasta linjasta voisi kirjoittaa ilman sitä. Edes Keskustan politiikka ei suinkaan ole ideologioista vapaata, eikä niin sanottu ”realismi” ole kovinkaan yksiselitteinen käsite tai asia. 

 

Feministinen politiikka pyrkii edistämään tasa-arvoa kaikkien ihmisten välillä. Epätasa-arvo taas on sotilaallisten konfliktien syntymisen ytimessä. Vaikka voimme olla yhtä mieltä siitä, että puolustuksen tulee olla uskottavaa, kuuluu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan myös ennaltaehkäisy, eikä sen korostaminen ole huono asia. Tasa-arvon edistäminen ei myöskään kuulu vasemmalle tai oikealle, vaan maalaisjärkisesti ajatellen ihan meille kaikille. Tasa-arvon edistäminen ei sulje realismia ulkopuolelleen.

 

Kaikki me toivomme, ettei sotilaallisiin tositoimiin jouduta ja silloin politiikan kovassa ytimessä ovat juurikin tasa-arvon edistämiseksi tehtävät toimet. Kyseessä ei siis ole mikään vähäinen ”maailmanparantelu”. Jos feminismi sanana pelottaa, voi tietysti käyttää niitä sanoja, jotka suuhun sopii. Ideologioiden rantautumisella pelottelu on tarpeetonta.”