Tiedote Maaseutu- ja erävihreiden sivuilta:

Vihreiden puoluevaltuuston puheenjohtaja, kajaanilainen diplomi-insinööri Silja Keränen on valittu vihreiden valtakunnallisen yhdistyksen, Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajaksi. Hän hoiti tehtävää myös vuosina 2015-19 ja lupautui nyt viemään vihreää maaseutusanomaa kuuluvasti eteenpäin eduskuntavaalikevään ajan.

”Aikoinaan lanseerattu ’Vihreyttä maaseudulle ja maaseutua vihreisiin’ on edelleenkin erittäin ajankohtainen slogan. Tätä haluan osaltani olla viemässä eteenpäin, koska näen maaseutuvihreillä teemoilla valtavasti kysyntää ja tarvetta. Me haluamme olla turvaamassa suomalaisen ruoantuotannon ja tekemässä siitä entistä kestävämpää. Me haluamme, että maaseutu nähdään mahdollisuutena ja että elämisen edellytyksistä eri puolilla maata pidetään huolta hyvin aluepoliittisin päätöksin. Haluamme samalla viedä suomalaista maaseutua ja meidän maakuntia eteenpäin ottaen entistä enemmän huomioon monipaikkaisuuden sekä aktiivisen kylätoiminnan vaikutukset. Kaiken tämän puolesta haluan toimia koko sydämestäni.” toteaa aluepolitiikasta kirjankin kirjoittanut Keränen.

Yhdistyksen tavoitteena on, että maaseutuvihreä ääni kuuluisi jatkossa aiempaa voimakkaammin vihreässä eduskuntaryhmässä. Yhdistyksen jäsenenä olevia vihreitä ehdokkaita on eri puolilta Suomea, ja nyt ehdokasasettelun loppuvaiheessa heitä todennäköisesti tulee lisää. Ennen eduskuntavaaleja yhdistys julkaisee Vihreä maa -lehden, joka on hyvä kanava kertoa vihreiden maaseutu-, maatalous-, metsä- ja eräasioista
– aluepolitiikkaa unohtamatta.

Maaseutu- ja erävihreiden vastavalittu varapuheenjohtaja Jenni Kuisti on aiemmin toiminut yhdistyksen hallituksessa. Hän on osaltaan vihreä tienraivaaja maaseudulla ollen ainoa vihreä valtuutettu Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. ”Opiskeluaikoja lukuun ottamatta olen asunut koko elämäni maaseudulla. Eteläpohjalainen maaseutu on minun kotini ja siellä ovat minut juureni. Olen myös osakkaana maatalousyhtymässä, vaikkakin päätyöni on sosiaalialalla. Maaseutu ja maatalous on osa minua ja niiden puolesta haluan toimia.” sanoo Jenni Kuisti.

 

Maaseutu- ja erävihreät ry on Vihreän liiton valtakunnallinen yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää niitä vihreästi ajattelevia ihmisiä, joiden sydän asuu maaseudulla. Yhdistyksellä on jäseniä ympäri Suomen, Helsingistä Pelkosenniemelle, metsänomistajista ja maataloustuottajista kaupunkilaisiin. “Vihreyttä maaseudulle ja maaseutua vihreisiin”, summaa yhdistyksen tarkoituksen puheenjohtaja Silja Keränen Kajaanista.